Producătorul şi regizorul Daniel Mitulescu a declarat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că echipa lungmetrajului "Loverboy", selecţionat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (11 - 22 mai), este încântată de faptul că se vor afla pe Croazetă.
Daniel Mitulescu |
"Să fii loverboy e o meserie, dar filmul e o poveste de dragoste", declară regizorul Cătălin Mitulescu.
Luca este un tânăr de 20 de ani, care seduce femei pentru a le plasa unei reţele de prostituţie. Luca se îndrăgosteşte de una din potenţialele sale victime. Este vară pe malul Dunării, la Hârşova. Muzica bubuie din maşinile luxoase, fetele sunt bronzate şi Veli fuge de-acasă în patul lui Luca. Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă de atât.
Filmul îi are în rolurile principale pe George Piştereanu şi pe Ada Condeescu. Alături de George şi Ada, joacă Bogdan Dumitrache, Clara Vodă, Adina Galupa, Coca Bloos, Ion Besoiu, Remus Mărgineanu şi Alexandru Mititelu şi mulţi alţi actori neprofesionişti, într-o distribuţie de peste 30 de artişti.
Filmările au avut loc în 15 locaţii din Constanţa şi împrejurimi, în septembrie - octombrie 2010, avându-l ca director de imagine pe Marius Panduru, cu care Strada Film a lucrat la toate celelalte trei filme de lungmetraj produse de companie - "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", "Ryna" şi "Eu când vreau să fluier, fluier".
O producţie Strada Film, "Loverboy" este coprodus de Chimney Pot şi Film I Vast şi realizat cu sprijinul CNC România, avându-i ca producători pe Daniel Mitulescu, Cătălin Mitulescu şi Marcian Lazăr.
Cătălin Mitulescu şi-a făcut debutul regizoral în anul 2006, cu lungmetrajul "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii". Filmul a câştigat premiul Un Certain Regard pentru cea mai bună interpretare feminină - Dorotheea Petre - la Festivalul de la Cannes în 2006.
Strada Film a fost înfiinţată în anul 2004 de regizorul Cătălin Mitulescu şi are în palmares lungmetrajele "Ryna", "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" şi "Eu când vreau să fluier, fluier".
Anul acesta, preşedintele secţiunii Un Certain Regard este regizorul Emir Kusturica.
"Loverboy" va concura, anul acesta, alături de filme semnate de Gus Van Sant ("Restless") şi Kim Ki-duk ("Arirang").
Cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 11 - 22 mai.
Românii au fost, în ultimii ani, răsfăţaţii Festivalului de la Cannes, plecând de fiecare dată cu câte un premiu. Astfel, valul de apreciere din partea festivalului a început în 2005, când Cristi Puiu a luat marele premiu al secţiunii Un Certain Regard, cu "Moartea domnului Lăzărescu". De atunci, pe Croazetă, aprecierile criticii au fost dublate de premiile juriului. În 2006, Dorotheea Petre a luat premiul de interpretare al secţiunii Un Certain Regard (pentru prestaţia din filmul "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", de Cătălin Mitulescu), pentru ca 2007 să fie anul unei duble victorii: Palme d'Or pentru "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, şi premiul Un Certain Regard pentru "California dreamin' (nesfârşit)", de Cristian Nemescu. Anul 2008 a adus încă un Palme d'Or pentru România, de data aceasta pentru scurtmetrajul "Megatron" de Marian Crişan. În 2009, Corneliu Porumboiu a fost dublu premiat la Un Certain Regard, pentru "Poliţist, adjectiv" - premiul juriului şi premiul FIPRESCI.
Trimiteți un comentariu