Loverboy ajunge la Cannes


Lungmetrajul "Loverboy", de Cătălin Mitulescu, a fost selectat în secÅ£iunea Un Certain Regard a Festivalului InternaÅ£ional de Film de la Cannes (11 - 22 mai), au anunÅ£at, joi, organizatorii evenimentului, într-o conferinţă de presă, potrivit site-ului oficial al evenimentului. 
Filmul, care îi are în rolurile principale pe Ada Condeescu şi George Piştereanu, spune povestea lui Luca, un tânăr de 20 de ani din Hârşova, care cucereşte fete, le face să se îndrăgostească de el şi le plasează mai departe unei reţele din Constanţa. Pentru poliţiştii de la combaterea crimei organizate, această tehnică de racolare se numeşte "metoda prin îndrăgostire", iar cei ce o practică sunt numiţi "loverboys".
Luca se plimbă cu scuterul prin câmpiile arse de soare, are grijă de bunicul său şi agaţă fete prin satele sărace de lângă Dunăre. Viaţa lui se schimbă în momentul în care se îndrăgosteşte de Veli. Luca pare hotărât să renunţe la tot ceea ce făcea până acum pentru a rămâne cu ea. O plângere depusă împotriva lui de o fosta iubită şi presiunea din partea şefului îl forţează să facă o alegere: să renunţe sau nu la Veli.
În film mai joacă Bogdan Dumitrache, Clara Vodă, Coca Bloss, Ion Besoiu, Remus Mărgineanu şi Alexandru Mititelu, alături de actori neprofesionişti.
Cătălin Mitulescu şi-a făcut debutul regizoral în 2006, cu lungmetrajul "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii". Filmul a câştigat premiul Un Certain Regard pentru cea mai bună interpretare feminină (Dorotheea Petre) la Festivalul de la Cannes, în 2006.
Strada Film a fost înfiinţată în anul 2004 de regizorul Cătălin Mitulescu şi are în palmares lungmetrajele "Ryna", "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" şi "Eu când vreau să fluier, fluier" (în care protagonişti au fost George Piştereanu şi Ada Condeescu)."Loverboy" este o coproducţie România/ Suedia/ Franţa/ Serbia.
Anul acesta, preşedintele secţiunii Un Certain Regard este regizorul Emir Kusturica.
Cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 11 - 22 mai.
Românii au fost, în ultimii ani, răsfăţaţii Festivalului de la Cannes, plecând de fiecare dată cu câte un premiu. Astfel, valul de apreciere din partea festivalului a început în 2005, când Cristi Puiu a luat marele premiu al secţiunii Un Certain Regard, cu "Moartea domnului Lăzărescu". De atunci, pe Croazetă, aprecierile criticii au fost dublate de premiile juriului. În 2006, Dorotheea Petre a luat premiul de interpretare al secţiunii Un Certain Regard (pentru prestaţia din filmul "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", de Cătălin Mitulescu), pentru ca 2007 să fie anul unei duble victorii: Palme d'Or pentru "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, şi premiul Un Certain Regard pentru "California dreamin' (nesfârşit)", de Cristian Nemescu. Anul 2008 a adus încă un Palme d'Or pentru România, de data aceasta pentru scurtmetrajul "Megatron" de Marian Crişan. În 2009, Corneliu Porumboiu a fost dublu premiat la Un Certain Regard, pentru "Poliţist, adjectiv" - premiul juriului şi premiul FIPRESCI.

Trimiteți un comentariu

[facebook]

Maria Pescaru Design

{facebook#https://www.facebook.com/zamolxisvortexgame/} {twitter#https://twitter.com/escudesign} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget