Medalia la medalie trage !

Filmul "Medalia de onoare", de Călin Netzer, a fost marele câştigător la gala premiilor Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), unde a obţinut cinci trofee, printre care cele pentru cel mai bun scenariu şi cel mai bun regizor.
Premiile Uniunii CineaÅŸtilor din România (UCIN) au fost acordate marÅ£i, la Cinema Studio din Capitală. 
Filmul "Medalia de onoare" şi-a adjudecat cinci premii: pentru cea mai bună regie, cel mai bun scenariu (Tudor Voican), cel mai bun actor (Victor Rebengiuc), cea mai bună actriţă (Camelia Zorlescu) şi cea mai bună scenografie (Alexandra Ungureanu).
Totodată, premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin a fost acordat Ilenei Cernat, pentru partitura din "Felicia, înainte de toate", de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf.
Marele premiu şi trofeul UCIN a revenit filmului "Morgen", debutul în lungmetraj al lui Marian Crişan. De asemenea, Tudor Mircea şi-a adjudecat premiul pentru cea mai bună imagine, pentru "Morgen".
Un alt mare premiant al galei a fost "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban. Regizorul şi-a adjudecat premiul Opera Prima, în timp ce interpretul rolului principal din film, George Piştereanu, a primit premiul special al juriului. Cătălin Cristuţiu a primit premiul pentru montaj, pentru contribuţia sa la filmele "Medalia de onoare" şi "Eu când vreau să fluier, fluier".
Premiul pentru film documentar i-a revenit lui Alexandru Solomon, pentru "Kapitalism - reţeta noastră secretă", iar premiul pentru film experimental, lui Dan Chişu, pentru "WebSiteStory".
Premiul pentru carte de specialitate i-a revenit lui Mircea Bunescu, pentru volumul "determinări estetice ale imaginii de film şi televiziune".
De asemenea, la categoria lungmetraj au mai fost acordate menţiuni pentru Diana Guşcă ("WebSiteStory"), Gheorghe Dinu (Pădurea corbilor") şi Constantin Florescu ("Nuntă în Basarabia").
Juriul pentru lungmetraj a fost compus din Irina Margareta Nistor - preşedinte, Carmen Galin, Eva Sîrbu, Melania Oproiu, Ştefan Antonescu, Stere Gulea, Petru Mărgineanu, Viorel Segovici şi Ştefan Veleniciuc.
La categoria scurtmetraj, premiul special al juriului a fost acordat filmului "Nu uitaţi lumea uitată - Oamenii Deltei", de Elena Dinu, premiul pentru documentar, Roxanei Chiriţă, pentru "Cornelia Pillat - Portret de familie", iar premiul pentru film de televiziune, lui Tudor Chirilă, pentru "Olăreasa de la Vama Sării".
Premiul pentru imagine i-a revenit lui Mugur Nedelescu, pentru "Poezia visului", premiul pentru montaj, lui Sebastian Chelu, pentru "Cornelia Pillat - Portret de familie" şi "A demasca, demascare", şi premiul pentru cel mai bun film de ficţiune - scurtmetraj, filmului "Colivia", de Adrian Sitaru. Totodată, premiul pentru cea mai bună interpretare masculină într-un scurtmetraj ficţiune i-a revenit lui Adrian Titieni, pentru "Colivia" şi "Lord".
Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină i-a revenit Ozanei Oancea, pentru "Captivi de Crăciun", iar premiul pentru film de animaţie, lui Ion Octavian Frecea, pentru "Fresca - Blestemul lui Dragulea".
Juriul de scurtmetraj a fost format din Laurenţiu Damian- preşedinte, Dana Duma, Monica Ghiuţă, Ioana Popescu, Alexei Gubenco, Călin Stănculescu şi Ilie Valentin.

Trimiteți un comentariu

[facebook]

Maria Pescaru Design

{facebook#https://www.facebook.com/zamolxisvortexgame/} {twitter#https://twitter.com/escudesign} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget