TNB revine la vechea faţadă


Sală de spectacol în aer liber, săli de expoziţii şi cafenele, dar şi revenirea la vechea faţadă, adaptată însă zilelor noastre, vor schimba înfăţişarea Teatrului Naţional Bucureşti.



Lucrările de renovare la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB) urmează să înceapă peste aproximativ o lună. Prin 1977, la un an după ce a fost terminată construcţia teatrului, Sala Mare a acestuia a fost distrusă de un incendiu. "Ceauşescu a venit atunci şi a cerut refacerea sălii, dar şi o altă faţadă.
O echipă a făcut ceea ce se vede în prezent, iar când Ion Caramitru a fost numit director s-a pus problema consolidării teatrului", a explicat Romeo Belea, arhitectul care se ocupă de proiectul Teatrului Naţional Bucureşti.
Astfel, proiectul a fost iniţiat în anul 2007, în urma efectuării expertizelor de structură, moment în care s-a constatat că se pot reface şi sălile interioare ale teatrului.




Scenă în aer liber, pe acoperiş

Lucrările se vor desfăşura în trei etape, începând cu demolarea clopotului de beton, numit şi "bomboniera", desfiinţarea Lăptăriei lui Enache şi a depozitelor Muzeului Naţional al Artei Contemporane. Întreaga clădire va fi consolidată. Cabinetele, depozitele, birourile şi sălile Atelier şi Studio în care în prezent funcţionează Opereta, toate îşi vor schimba înfăţişarea.
"Sala Studio a rămas singura sală din lume care transformă în trei feluri. Dacă este folosită de Operetă nu se mai poate utiliza la capacitatea ei. După renovare, aceasta va reveni teatrului", a mai spus arhitectul Belea.



Sala Mare va avea la final 850 de locuri, cât a avut iniţial şi trei rânduri de loji. Sala Amfiteatru din TNB va dispărea şi ea, însă teatrul va avea la final cinci săli şi scena în aer liber, pe acoperişul clădirii, pentru reprezentaţii în timpul verii. "Vrem să animăm foarte mult copertina teatrului pentru că are o vedere frumoasă. Totul va deveni un spaţiu public, se va putea intra la 10.00 dimineaţa şi ieşi la 22.00 seara. De exemplu, Teatrul Naţional din Londra este plin în cursul zilei şi aşa vrem să fie şi al nostru", mai spune Belea.
Toată lumea va avea acces la galeriile de artă, expoziţiile şi cafenelele din interior, iar controlul se va face direct la intrarea în spectacol.
Tot pe acoperişul teatrului, va fi amenajată şi o cafenea care vara se va putea extinde printr-o terasă. Podeaua va fi acoperită cu lemn, iar în anumite spaţii va fi verdeaţă. Investiţia în refacerea Teatrului Naţional este de aproximativ 48 de milioane de euro, iar lucrările vor dura circa 28 de luni. 


Sursa articolului: ADEVARUL 

Trimiteți un comentariu

[facebook]

Maria Pescaru Design

{facebook#https://www.facebook.com/zamolxisvortexgame/} {twitter#https://twitter.com/escudesign} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget