Piesa "Paparazzi" de Matei Vişniec, pusă în scenă de compania de teatru Les Espiègles

Piesa "Paparazzi", scrisă de dramaturgul de origine română Matei Vişniec şi regizată de Daniel Lacroix, va fi pusă în scenă, marţi, de compania de teatru Les Espiègle pe scena La Maison des Jeunes et de la Culture (MJC) din oraşul francez Uzès, informează uzes.blogs.midilibre.com.


 

Spectacolul va debuta, marţi, 11 mai, la ora 20.00, şi îi va avea în distribuţie pe Julie Beudin, Alexandre Blivis, Benjamin Cabello Aguilar, Jean-Charles Daloz, Laurent Haubin, Yann Mangin, Geoffrey Palisse, Jeanne Subtil, Claude Valéro şi Pierre Vidal.


 

Piesa "Paparazzi" prezintă mai multe planuri care se întrepătrund: câţiva asasini profesionişti participă la un concurs de "eficienţă", un orb care se plictiseşte începe să telefoneze unor necunoscuţi, iar alte personaje din piesă se întreabă dacă a doua zi va mai răsări sorele. Potrivit presei franceze, din text răzbat o anumită sensibilitate derizorie, un comic înţepător, personajele fiind animate de o umanitate decalată. Ele nu mai ştiu prea bine în ce lume trăiesc şi nici dacă soarele va mai răsări peste mizeriile, crimele şi întrebările lor.


 

Născut în România, în 1956, Matei Vişniec este de formaţie istoric şi filosof, primele texte publicându-le în 1972. Mai târziu, a trecut la teatru, însă a fost cenzurat de regimul comunist. În 1987, Vişniec a părăsit România şi a cerut azil politic în Franţa, obţinând naţionalitatea franceză în 1993. În prezent, trăieşte la Paris şi colaborează cu Radio France Internationale.


 

Printre cele aproximativ 30 de opere ale dramaturgului francez de origine română Matei Vişniec, prezentate frecvent în cele mai importante capitale ale lumii, se numără "Le Dernier Godot" ("Ultimul Godot"), "Le Théâtre décomposé ou l'homme poubelle" ("Teatrul descompus sau Omul-pubelă"), "Du Sexe de la femme comme champ de bataille dans la guerre en Bosnie", "L'Histoire du communisme racontée aux malades mentaux" ("Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal") şi "Les chevaux a la fenetre" ("Caii la fereastră").

Trimiteți un comentariu

[facebook]

Maria Pescaru Design

{facebook#https://www.facebook.com/zamolxisvortexgame/} {twitter#https://twitter.com/escudesign} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget